omslag

Zomertrip Dijon - Lyon - Beaune

4-daagse culturele zomertrip Dijon – Lyon – Beaune 11 t/m 14 augustus 2019 met verblijf in Lyon, stadswandeling en bezoek van de unieke musea
Musée Des Beaux Arts & Musée Des Confluences

In samenwerking met VU Maasland biedt het Zuiden/Jacobs Reizen een 4-daagse cultuurtrip aan vol hoogtepunten! We moeten er een eind Frankrijk voor inrijden, maar dan heb je ook wat. Steden aan de Autoroute du Soleil waar normaal aan voorbij geraasd wordt, staan nu in het middelpunt van de belangstelling. En niet voor niets! Lees hier beneden wat u tijdens deze 4-daagse cultuurtrip mag verwachten!
Zondag 11 augustus: Via de Autoroute du Soleil vroeg op weg naar Frankrijk. Ons eerste doel is DIJON (ca. 500 km). Stad van de mosterd, maar zeker ook stad van mooie gebedshuizen, waaronder de prachtige kathedraal Notre Dame. In het mooie centrum en vlakbij deze gotische kathedraal uit de 13e-eeuw met een heel oud beeld van de zwarte madonna, krijgt u twee uur vrije tijd.

Dijon, verrassing aan de Autoroute du Soleil.
Om rond te kijken, koffie te drinken etc. Aansluitend rijden we nog 200 km. zuidwaarts om tegen de avond in onze verblijfplaats LYON aan te komen. Inchecken in uw van alle gemakken voorziene kamer in het IBIS STYLES Confluence hotel.
Aansluitend gaan we in de directe omgeving van het hotel aan tafel want vanavond is de maaltijd inclusief.

Maandag 12 augustus
Lyon was in de Romeinse tijd al een bloeiende kolonie en is een stad met karakter. Een rijke kunststad ook en dat uit zich o.a. in het door Unesco beschermde historisch centrum met o.a. de 12e eeuwse kathedraal St. Jean. Verder zijn hier prachtige musea en een schitterend operahuis gevestigd, Na het ontbijt meldt zich een NL- of Duitstalige gids bij de groep en maken we een uitgebreide stadswandeling. Na enkele uurtjes vrije (lunch)tijd staat vanmiddag een bezoek aan het beroemde Musee des Beaux Arts op het programma. Het is een van de mooiste kunsttempels van Frankrijk, gevestigd in een voormalig klooster en nu zijn er 70(!) zalen gevestigd met kunst uit de hele wereld. Rodin is hier met 20 beeldhouwwerken vertegenwoordigd, de Vlaamse en Italiaanse school is volop vertegenwoordigd, Egyptische reliëfs, Griekse sculpturen en Islamitische keramiek. Picasso, Bonnard, Gauguin en vele anderen zorgen voor de inbreng van het moderne werk. Kortom, in dit museum komt u ogen te kort. U bepaalt zelf hoe lang u blijft, de rest van de dag is vrij te besteden.

Dinsdag 13 augustus
Ontbijten en dan bezoekt u het futuristische Musée des Confluences. Een uiterst opvallend bouwwerk met als inhoud het fascinerende verhaal van de mensheid, getoond aan de hand van duizenden objecten van de 16e eeuw tot aan de dag van vandaag. Opzienbarend. Vanmiddag en vanavond geniet u volop van vrije tijd in deze gezellige stad vol interessante plaatsen en met een keur aan terrassen, barretjes en restaurants. De keus is aan u.


Lyon Musée Des Confluences

Woensdag 14 augustus: 08.00 uur - Ontbijten en instappen. Wij kiezen ervoor om vroeg te vertrekken want dan kunnen we u onderweg – na ongeveer twee uurtjes rijden - nog het historisch hart van prachtig BEAUNE laten zien. U kunt hier wandelen en koffiedrinken in het ommuurde centrum. Slenter langs de goed bewaard gebleven vestingmuren en oude straatjes en stop bij de Église de Notre-Dame gebouwd in Romaanse en Gotische stijl met een indrukwekkende reeks wandtapijten die het leven van de Maagd Maria uitbeelden. Het hoogtepunt van de stad Beaune is het eerder genoemde Hospices (of Hôtel-Dieu) de Beaune. Het prachtige voormalige ziekenhuis en armenhuis is gebouwd in 1443. Rond de middag begint de definitieve thuisreis. Aan het begin van de avond bent u terug in uw opstapplaats.


Werk van Frida Kahlo Eén van de 70 zalen…. In Musée des Beaux Arts

Reserveren kan vanaf nu:
Per e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding aantal personen, naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en opstapplaats. Of telefonisch tussen 09.30 en 17.00 uur van maandag t/m vrijdag. Het aantal plaatsen is beperkt, en… vol = vol

Reisinfo

Datum: zondag 11 t/m woensdag 14 augustus 2019 vertrek tussen 05.30 en 7.00 uur
Prijs: € 299,- p.p. Toeslag 1-pk € 85,- p.p.
Inclusief: Vervoer per luxe touringcar, vrij bezoek Dijon, entree Musée des Beaux Arts, entree Musée des Confluences, stadswandeling met gids door Lyon, vrij bezoek Beaune. Drie overnachtingen in Ibis Styles Confluence Hotel in Lyon, 3 x ontbijt, 1x diner op de aankomstdag.
Exclusief: niet genoemde maaltijden, reserveringskosten € 5,- per boekingsformulier, calamiteitenfonds € 2,50 en citytax ad € 1,65 p.p.p.n. die is ter plaatse te voldoen.
Opstapplaatsen: Maastricht, Heerlen, Urmond, Roermond, Venlo