a_cover bridge britain camera clay flowers music palet pottery yoga

Beeldende Vorming – tekenen en schilderen

Centraal in deze cursus staat de creatieve- en kunstzinnige ontwikkeling van de cursist. De lessen worden in een educatieve en ontspannen sfeer op maat gegeven. Naast het actieve gedeelte (bijvoorbeeld tekenen, schilderen) wordt er ook aandacht besteed aan het vergelijken van elkaars werk en aan de kunst en cultuur in het algemeen. De lessen worden gegeven op dinsdagavond, woensdagochtend en woensdagmiddag.

Beginners
Het lesprogramma voor beginners behandelt diverse onderwerpen als perspectief, licht donker, vlakverdeling, compositie en lijnvoering en verschillend materiaalgebruik (potlood, houtskool, gouache, acrylverf etc). Thema’s als portret, model, stilleven en eigen fantasie/concept staan hierbij centraal. De cursist kiest rond de zevende les een eigen werkwijze en eigen thema’s en de vraagstelling van de cursist wordt vanaf dan leidend.

Gevorderden
Bij gevorderden wordt meer aandacht besteed aan het oefenen in het kritisch kijken naar eigen werk en komen kunstgeschiedenis en kunsttheorie versus eigen werk aan bod. Er worden antwoorden gezocht op vragen als: waarom schilder/teken je zo, wat wil je tonen, wat wil je dat de toeschouwer via jouw werk voelt etc. Het is een ontdekkingstocht naar de drijfveren van de cursist voor het maken van kunst.

De docent
De docent (Arno Sijben, 1968) is afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht, afdeling autonome kunsten en aan de Zuyd Hogeschool haalde hij de Bachelor in teaching Fine Art and Design. Naast docent is hij kunstcoördinator voor een ziekenhuis en heeft hij een eigen kunstpraktijk.

Voor meer info over de docent: www.arnosijben.nl

12 lessen, wekelijks – cursusprijs € 231,00 excl. Lesmateriaal

Geleen dinsdag 18 september 2018 van 19.00 – 21.30 uur