omslag

Grote Edvard Munch expositie in Düsseldorf

Museumdagtocht incl. bezoek Kerstmarkt

De wereldberoemde “Schreeuw”, het werk dat Munch in 1893 schilderde bevindt zich helaas niet onder de 130 tentoongestelde werken van de grootste Scandinavische kunstenaar uit de 20e eeuw. Na de schokkende kunstroof in 2004 en het terugvinden in 2006 is het werk nooit meer uit Oslo weggeweest.
Maar dat neemt niet weg dat hetgeen u in het Düsseldorfse K20 museum gaat zien niet de moeite waard zou zijn. Integendeel!

girlsonbridgeGirls on the bridge

De Noorse schrijver en publicist Karl Ove Knausgard heeft een selectie samengesteld uit het archief van het Munch-Museum in Oslo. Hij plaatst juist door deze keuze het werk van Munch (1863-1944) in een nieuw perspectief.
De nog jonge Munch werd destijds beïnvloed door de werken van o.a. Gauguin en Van Gogh. Thema’s rond dood, liefde, eenzaamheid en angst worden door hem veelvuldig uitgebeeld. “Lijden door liefde”, zo beschrijft hij dan zijn werken. Door deze schilderijen, die als een bevrijding voelen, wil hij zich ontdoen van zijn traumatische ervaringen uit zijn prilste jeugd.
Als hij in 1908 terugkeert naar het platteland van Noorwegen verandert zijn kunst. Geen dwangvoorstellingen meer maar hij brengt vanaf nu onderwerpen op het doek die schoonheid en rust uitstralen. Landschappen en vooral portretten tonen vanaf dan zijn grote begaafdheid als schilder.
Laat u verrassen door de veelzijdigheid van deze expositie, bestaande uit schilderijen, sculpturen en tekeningen, die deze winter in K20, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen te zien is.
Het K20 museum is sowieso een interessant doel, want de vaste collectie omvat werken van meesterschilders als Paul Klee, Miró, Warhol, Matisse, Picasso, Mondriaan en vele anderen.


nakedwomanNaked Woman

Dagtocht
Het Zuiden & Jacobs Reizen heeft in samenwerking met VU Maasland weer een cultureel uitje voor u samengesteld. Vanuit diverse opstapplaatsen wordt u comfortabel naar Düsseldorf gebracht waar u zo lang u wenst in het museum kunt vertoeven.
Bovendien kunnen liefhebbers van een bezoek aan de prachtige Königsallee of aan een van vele schitterende Kerstmarkten, gelegen op loopafstand van het museum, de keuze maken om daar nog een paar uurtjes door te brengen.

Reisinfo

Datum:: vrijdag 13 december 2019

Prijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per luxe touringcar, entree museum, bezoek kerstmarkt, reserveringskosten
Opstapplaatsen: Venlo, Roermond, Maastricht, Urmond, Heerlen
Vertrek tussen 08.00 en 09.00 uur. Vertrek uit Düsseldorf om 17.30 uur.
Reserveren: dagelijks van 09.30 -17.00 uur (op zaterdag van 10-14 uur) telefonisch bij het Zuiden/Jacobs Reizen 085-0670015 of per mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. aantal personen, naam & adres en opstapplaats.

 

Lezing
Ter voorbereiding op dit museumbezoek is er een inleidende lezing door
Luc Laudy. Datum: dinsdag 26 november om 14.00 uur in VU Maasland, locatie Geleen, adres: Geenstraat 32a
Kosten € 5,- p.p. Aanmelden via telefoon: 046-4236520 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.