omslag

Wereldberoemde waterlelies van Monet in Den Haag

Eindelijk zijn ze weer in ons land te zien. De wereldberoemde waterlelies van Claude Monet (1840-1926), samengebracht in de expositie‘TUINEN VAN VERBEELDING’. Tienlallen kleurenexplosies op doek, spiegelingen waarin men zich verliest en waarbij steeds weer de vraag rijst: waar begint het water en waar houdt de lucht op… Het is bijna 35(!) jaar geleden dat we in Nederland van een grote Monet tentoonstelling konden genieten. Een groot deel van zijn beroemde “tuinen” die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock is zelfs nog nooit in Nederland vertoond!

Gemeentemuseum Den Haag vindt het de hoogste tijd voor een groots eerbetoon. En terecht!
De expositie “Tuinen van Verbeelding” omvat maar liefst veertig internationale topstukken. Met natuurlijk Monets schilderij “Blauwe regen” uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum als stralend middelpunt.                                                                        

blauwe regen waterlelies
Blauwe regen 1917-1920  Waterlelies 1916-1919

 

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar – als aangenaam zondags tussendoortje – brengen wij u op 29 december vanuit Limburg comfortabel per luxe touringcar naar Den Haag. We laten u urenlang genieten van deze unieke tentoonstelling. Maar liefhebbers kunnen er ook voor kiezen om nog enige tijd in de stad (koopzondag) te vertoeven OF nog een bezoek te brengen aan het museum Beelden aan Zee in Scheveningen waar op datzelfde moment een expositie is van Niki de Saint Phalle (entree voor museumkaarthouders € 3,50, zónder kaart € 19,50). Onze bus zorgt voor de gewenste transfers. Uw reisbegeleiding Ria Freijser zal u hierover in de bus nader informeren.

Reisinfo

Datum: zondag 29 december 2019
Prijs: € 43,-- p.p. MET museumkaart / € 59,- ZONDER museumkaart
Inclusief: vervoer per luxe touringcar, bezoek en (toeslag op) entree Stedelijk Museum Den Haag, begeleiding door Ria Freijser, vrij bezoek centrum Den Haag of bezoek Museum Beelden aan Zee in Scheveningen (excl. entree c.q. toeslag), reserveringskosten
Opstapplaatsen: Venlo, Roermond, Maastricht, Urmond, Heerlen
Vertrek tussen 07.30 en 08.30 uur. Vertrek uit Den Haag om 17.30 uur.
Reserveren: dagelijks van 09.30 -17.00 uur
bij het Zuiden/Jacobs Reizen 085-0670015 of per mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. aantal personen, naam & adres en opstapplaats.

 

Audiotour
Diegenen die zich uitgebreid in het verhaal van Monet wil onderdompelen raden wij aan om gebruik te maken van de audio-tour die verdere verdieping biedt op de zaalteksten. Vanaf 12 oktober gratis te downloaden op uw telefoon.