omslag

VU Maasland krijgt nieuwe directeur

Vanaf het nieuwe cursusjaar start sept 2019 kent de VU Maasland in Geleen een nieuwe directeur. Piet Dizy geeft het stokje na 13 jaar over aan Ine van den Elsen. In de afgelopen jaren is de VU Maasland veranderd van een onderwijsinstituut naar een open organisatie. Waarin de organisatie groeide tot een zelfstandige organisatie die zonder subsidie opereert.

Ine van den Elsen heeft zich jarenlang als vrijwilliger ingezet voor de zorg-wijk- en buurtcentra bij VU Maasland. Dit was een project dat door Piet ontwikkeld en uitgebouwd is. Met veel plezier heeft Ine, samen met het team, dit project tot een succes gemaakt. Toen Piet Ine vroeg om directeur te worden, kwam dit als een verrassing maar was zij direct ge├źnthousiasmeerd om deze uitdaging met beide handen aan te nemen.

Met de komst van de nieuwe directeur zal er de komende jaren aandacht komen voor het uitbreiden van het cursusaanbod met het doel om de cursussen ook voor een jongere doelgroep interessant te maken en zo de organisatie levensvatbaar voor de toekomst te houden. Daarin verliest de directeur niet de focus op de oudere doelgroep waar de VU Maasland een belangrijk element is in hun leven.

VU Maasland is van oudsher een organisatie dat educatie en culturele activiteiten aanbiedt voor mensen in hun vrije tijd. Voorbeelden zijn taal- schilder- en keramiekcursussen, maar ook muziek, yoga en fotografie.

In week 36 starten de proeflessen en het nieuwe cursusjaar zal starten op 16 september. Meer informatie is te vinden https://www.vumaasland.nl/cursusaanbod/proeflessen