a_cover bridge britain camera clay flowers music palet pottery yoga

Docenten Talen

Heidi Albrecht

Heidi Albrecht

Heidi bracht haar kinderjaren door in Peru. Haar middelbare schoolopleiding volgde zij in USA, Frankrijk en Zwitserland. Zij studeerde in de Franse letterkunde af aan de universiteit van Grenoble en behaalde haar MA in toegepaste taalwetenschappen. Zij heeft jarenlang ervaring in het geven van Spaanse en Franse les aan volwassenen.

Marlies Houtermans

Marlies is reeds tientallen jaren werkzaam in het volwassenen onderwijs. Daarnaast verzorgt zij bedrijfscursussen Frans toegespitst op bedrijf en/of beroep. Tevens is zij actief in het vertalen van folders, brochures, handleidingen e.d..

Joke Kreijn

Joke Kreijn

Joke heeft haar sporen verdiend als docente Frans bij ROC Leeuwenborgh Opleidingen. Sinds vele jaren werkzaam bij de Volksuniversiteit weet zij niet alleen haar kennis van maar ook haar liefde voor de Franse taal over te brengen op haar cursisten van wie velen al jarenlang haar lessen trouw volgen.

Maria Lodder

Maria is jarenlang werkzaam geweest als docente Frans bij ROC Leeuwenborgh Opleidingen en is sinds jaar en dag verbonden aan de Volksuniversiteit. Haar fameuse conversatielessen en de door haar georganiseerde excursies zijn alom door haar trouwe cursisten gewaardeerd.

Concha Puche Ortega

Concha Puche Ortega

Concha is afkomstig uit Spanje waar zij aan de Escuela Oficial de Idiomas en Albacete de Engelse en Franse taal bestudeerde. Na afronding van deze studie woonde en werkte zij een jaar in Italië en organiseerde daar taalcursussen voor studenten Spaanse taal. Sinds 2006 woont zij in Nederland waar zij met veel plezier les geeft in haar moedertaal.

Didier Rieder

Didier Rieder

Didier is geboren in Nice maar groeide op in Rome en Genua. In Milaan en Utrecht volgde hij de opleiding voor tolk-vertaler. Als near-native speaker geeft hij al meer dan 10 jaar op verschillende niveaus les.

Drs. Tatjana Sokolowskaja

Tatjana Sokolowskaja

Werd in Moskou (Rusland) geboren. Na haar studie aan de Universiteit Moskou, faculteit Vreemde talen, heeft zij als tolk-vertaler en als docente Russisch en Duits gewerkt. Sinds 1994 is zij in Limburg woonachtig. Als docente Russisch heeft zij ook hier veel ervaring opgedaan, o.a. aan de Hogeschool Maastricht en de Volksuniversiteit Maastricht. Momenteel werkt zij als beëdigd vertaler/tolk en geeft cursussen Russisch aan onderwijsinstellingen, voor bedrijven en particulieren.

Anita Mühlegger

Anita Mhlegger

Anita is afkomstig uit het mooie Oostenrijk. Na een aantal jaren in verschillende Europese landen gewoond te hebben, kwam ze in 2008 met haar Maastrichtse vriend naar Maastricht. Haar interesse in de Duitse taal en het geven van lessen waren redenen om de opleiding tot Docente Duits te volgen en in 2015 af te ronden. Ze heeft twee kinderen, welke dagelijks op een spelende manier Duits leren.

Paloma Bergsma

Paloma Bergsma

Paloma is geboren in Valladolid (Spanje). Zij heeft in Spanje op de Universiteit van Bilbao  “Auxiliar de Empresa” (Bedrijfseconomie) en in Tilburg de lerarenopleiding Spaans gevolgd. Daarnaast heeft zij nog verschillende cursussen en master cursussen gedaan. Zij heeft veel ervaring in het doceren van Spaans. Tegenwoordig is ze docente Spaans op Eijkhagen (Charlemagne College) in Landgraaf. Sinds midden jaren ’90 doceert ze Spaans op de Volksuniversiteit in Heerlen en is officieel examinator van het Instituto Cervantes van het diploma DELE (Spaans als tweede taal) op alle niveaus.

Wakako Ueda

Wakako Ueda

Ik heb gestudeerd als docent Japanse taal speciaal voor buitenlanders.
Daarna heb ik als docent Japanse taal gewerkt bij HONDA en SUMITOMO.
Op dit moment geef ik privé les aan volwassenen in mijn huis en aan kinderen in een Nederlandse basisschool.
Mijn Nederlands is niet perfect maar ik vind dat een leuke uitdaging !

Hans Tubée

/>hans tubee

Mijn naam is Hans Tubée, ik ben 61 jaar, ik ben getrouwd en wij hebben drie zonen. Ik begon veertig jaar geleden als onderwijzer in Hoensbroek, vanaf die tijd werkte ik vrijwel onafgebroken in het onderwijs totdat ik in 2015 deels werd afgekeurd. Sinds 2015 werk ik als administratief medewerker op een basisschool. Daarnaast werkte ik bijna twee jaar als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk en sinds medio juli geef ik bijles. Ik verheug me erop aan u Nederlandse les te geven.

einde